Grijač Paneli

Uobičajene tehnike grijanja, koje su u mnogim slučajevima komplikovane, zahtijevaju mnogo dijelova i uglavnom instalacija tih proizvoda traje dugo,u ktatkom vremenskom periodu  če biti smjenjena sa električnim grijanjem. Grijač paneli jednostavni su za instalaciju, ispunjava sve EU kriterije, a dugoročno se veoma isplati (posebno kada su povezani na solarni sustavom). A da ne spominjemo estetski dizajn, koje je veoma savremen. Istakao bih još i to da se ovi proizvodi veoma rijetko kvare i daju premium udobnost i poseban osiječaj toplote.

Električni paneli za grijanje rade na principu sličnom radijatoru, ali ugrađeni termostat kontrolira njegovu temperaturu. Količina odvođenja topline ovisi o veličini površine. Ovi proizvodi su uglavnom  20-45 cm visine, tako da ne zauzimaju veliki prostor, i ne zahtijeva dodatanu instalaciju cijevi. Tako da ga preporučujemo za grijanje većih poslovnih prostora, ako sto su naprimjer skladišta, ali ne rijetko ove proizvode koriste i u prosječnim domovima.

Može se koristiti i u zatvorenim prostotijama i na otvorenom prostoru. Ovaj proizvod je izuzetno tih, ne diže prašinu i ne koristi plinove. Zagrijava se samo do 35-55 stupnjema tako da je veoma siguran za upotrebu.

Sprovođenje žica kroz ploče izvedeno je vilicama s utikačem, ako se radi o novoj konstrukciji, poželjno je žice koje vode do ploče oblikovati tako da se ništa od njih ne vidi.

Dakle, na zidu nema ružnih cijevi, nije naglašena prisutnost radijatora na zidu.

Ploča se stapa s okolinom, skrivajući se diskretno u bilo kojem okruženju.

 

 

Metalni, stabilni nosač  jednostavna za upotrebu

Grijač panel BEHA preporučujemo prije svega kao primarno grijanje, (verzija koja se montira na zid).

Svaki panel dolazi sa zidnim nosačem koji omogućuje grijač panelu da se profesionalno i stabilno montira na zid. Na kupcu je da odabere pravi šaraf, ovisno o zidnom materijalu.

  • Npr .: zid od opeke, beton: 50 mm dug
  • Klasični suhi zid: Tipla i šaraf za suhi zid
  • Drvo, obloge, greda: jednostavni vijak za drvo

Ako montiranje na zidnu površinu nije moguće, preporučujemo dodatnu nogu koja se jednostavno može zakačiti za dno grijč panela.

Dalje