Tamni grijači

Kada želite zagrijati prostor s visokim stropovima ili samo želite visoko učinkoviti električni grijač koji se može postaviti na strop, tamni radijator s infracrvenom pločom bit će najprikladniji. Infracrvena ploča je nova tehnologija koja je jednostavna za korištenje. Ovaj proizvod je takođe izvrstan za grijanje terase, a pošto je dostupan u raznim jačinama može se koristiti i u montažnim dvoranama, skladištima i sportskim objektima. Pruža visok stupanj udobnosti zahvaljujući izvrsnom sprovodu toplote.

Dalje

Infra wifi tamni grijači

 

Tamni grijači su namjenjeni za industrijsku upotrebu.

Naš proizvod se može upotrijebiti za razne svrhe kao naprimjer u radnim dvoranama, skladištima, prostorijama za lakiranje (kod procesa sušenja farbe), hladnjačama i u stolarskim radionicama. Takođe preporucujemo ovaj proizvod u sportskim dvoranama, svlačionicama, ugostiteljskim objektima, i terasama ugostiteljskih objekata.

Ali ne rijetko ovaj proizvod koriste u stanbenim objektima. Razlog radi kojeg često odluka padne na ovaj proizvod je laka i jednostavna instalacija.

Prije su ovi i ovom slični proizvodi bili robusni i tesko uklopljivi u današnji dizajn stanbenih objekata, ali u zadnje vrijeme zahvaljujuži novom dizajnu ovi proizvodi su dobili puno lijepši izgled. Aluminijski okvir (sa bakrenim slojem) i njegovoj tamnoj boji zahvaljajući izgleda dobro, nije upadljiv. Povrsina proizvoda je obložena specialnom galvaniziranom bojom, koja se veoma lako čisti. Pozadina je pravljena od aluminiuma. Može se veoma lako namontirati na zid ili plafon. 

 

Tamni infra paneli ne izdaju nikakav zvuk tokom grijanja. Naravno imaju zaštitu protiv pregrijavanja, kompatibilni su sa WIFI termostatom i može se programirati. 

 

Infra tamni grijać uglavnom rade na 230 V, na mreži od 50 Hz (to jest potrebno je industrijsko napajanje), jačina proizvoda je 1000-3200 Watt. Kabal je 2,0 metara, i ima uobičajni utikač. Temperatura radnje je 250-380 °C.

 

 Ali imamo i jedanu verziju za induzstrijsku upotrebu koji je 4000W jačine

 

Sa našeg WebShop-a lako možete odabrati željeni proizvod: U PAKETU IMATE SVE POTREBNE DODATKE S KOJIMA MOŽETE MONTIRATI PROIZVOD.

 

 

 

 

Ukratko prednosti infra grijanja:

Tamni infra grijači su rezultat dugog inženjerskog rada. Princim rada tamnih infra grijača se osnuje na principu sunčevog zračenja, jer se i infracrveno zračenje i toplinsko zračenje šire kao elektromagnetski valovi, a zrak u tome ima prenosnu ulogu. Upravo tako rade tamni grijači. Temperatura koja se opaža u sobi koja se grije tamnim grijačima uvijek je viša od stvarna temperatura zraka, jer cijeli sloj zraka ne mora biti zagrijan. Na taj način štedimo značajno na energiji, te naši troškovi če biti puno manji. Osim što poboljšavaju osjećaj topline, znatno smanjuju troškove.


Glavne prednosti tamnog radijatora:

 - Inovativni su i energetski učinkoviti

 - Za kratko vrijeme postiže radnu temperaturu

 - Pruža izvrsnu udobnost

 - Radi bez buke i prašine

 - Lako se upravlja se termostatom i može se programirati

Dalje